Het is vandaag 18-9-2020. Een dag waar ik al heel lang naar toe heb geleefd, namelijk mijn trouwdag. In eerste instantie zouden wij op 20 mei gaan trouwen, maar helaas moesten wij onze dag verplaatsen door het Corona virus. Omdat wij denken dat de 1,5 meter regel begin volgend jaar nog zal gelden, hebben wij besloten dit jaar nog te gaan trouwen.

Alles is in gereedheid voor vandaag. Door het Corona virus moesten we wel wat veranderingen doorvoeren. Met name door de 1,5 meter regel. Dit zorgt ervoor dat je een grotere zaal nodig hebt om iedereen veilig te kunnen laten zitten. Persoonlijk vind ik het best wel spannend. Gelukkig hebben we een hele goede locatie die goed met ons meedenkt om het allemaal zo veilig mogelijk te kunnen houden.

Nou zijn feestjes helemaal super, maar ze kosten ook oh zo veel energie. In deze blog een aantal tips hoe je toch naar een feestje kunt gaan zonder een week plat te hoeven liggen.

Mijn 5 tips

“Bemoei” je met de organisatie

Het is enorm lastig als je naar een feestje gaat en je hebt geen idee hoe het geregeld is en wat je kunt verwachten. Hierdoor weet je niet of je het vol kunt houden en welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen. Nu is het met je eigen bruiloft best makkelijk. Ik heb de dag bewust zo gepland dat er voldoende rustmomenten zijn gedurende de dag. Momenten om even met z’n allen rustig te zitten met een kop koffie of thee en te genieten van de dag. Dit zorgt er bij mij voor dat ik niet al helemaal leeg ben voordat de receptie begint.

“Bemoei” je (op een positieve manier) met de organisatie van het feestje. Vraag of je kunt helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn neem dan contact op met de organisator om te vragen hoe het geregeld is. Je kunt dan gelijk je situatie uitleggen zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

Maak jezelf niet onnodig ongerust

Je kunt niet alles vantevoren tot in de puntjes regelen. Er gebeurt altijd wel iets wat je niet had verwacht. Maak jezelf niet onnodig ongerust. Zodra je gaat piekeren over het feestje zul je automatisch meer spierspanning op gaan bouwen en mogelijk slecht gaan slapen. Dit zorgt ervoor dat je al uitgeblust bent voordat het feestje begint.

Planning

Zorg ervoor dat je een goede planning hebt. Een planning voor de periode voor het feestje, maar ook na het feestje. Je kunt er zo voor zorgen dat je een paar dagen vantevoren enigszins rustig aan kunt doen en dat je na het feestje tijd hebt om bij te komen. Probeer te voorkomen dat je volledige bedrust nodig hebt. Blijf vooral in beweging.

Vervoer

Voor veel chronische pijnpatiënten is vervoer toch vaak wel een dingetje. De heenweg vind ik nooit zo’n probleem. Ik kom echt wel op de plek van bestemming. De terugweg… die is altijd spannend. Vaak laat ik mijn man terugrijden, maar dit kan niet altijd. Als je op voorhand weet dat je zelf terug moet rijden dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zorg dat je desnoods eerder weggaat zodat je nog fris achter het stuur kunt stappen. Dit geldt ook als je afhankelijk bent van taxivervoer of reist met het Openbaar Vervoer. Er is niets vervelender dan moeten reizen terwijl je kapot bent. Want er gaat dan echt altijd wat mis onderweg. Je komt in de file of je trein, bus heeft vertraging.

Geniet

Dit is wel de belangrijkste tip in het rijtje. Geniet vooral van het feestje. Geniet van de mensen die er zijn. Als het ook maar een beetje lukt, ga dan gewoon naar het feestje. Tijdens het feestje heb je afleiding genoeg en je kunt altijd eerder weggaan. Krijg je een pijnaanval tijdens het feestje? Trek je even terug naar een rustige ruimte. De WC is altijd een goede plek. Richt je vervolgens volledig op je ademhaling zodat je lichaam weer tot rust komt. Vaak wordt de pijn dan ook minder.