Over With You Coaching

Wie ben ik?

Ik ben Debby Teunis, 39 jaar en woon in Vriezenveen (Overijssel). Hier woon ik samen met mijn verloofde Ed en onze twee katten.

Voor mij is het leven een zoektocht en vooral een mooie uitdaging geweest. Zo voelde het echter niet altijd. Omdat ik oprechtheid en kwetsbaarheid erg krachtig vind, deel ik graag mijn eigen pad naar veerkracht.

Rond mijn 11e ben ik met gymnastiek uit de ringen gevallen. Na deze val kreeg ik pijn in mijn rechterknie. Door onbekendheid bij mijn huisarts duurde het vier jaar voordat ik de diagnose Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) kreeg. Met de jaren is de CRPS verspreid naar mijn rechter pols, linkervoet/enkel en linker heup. In het begin lukte het mij nog om op krukken te lopen, maar al snel kwam de rolstoel tevoorschijn. Eerst voor lange afstanden en uiteindelijk voor dagelijks gebruik. Ik kan nog kort staan en kleine afstanden lopen.

Mijn pad naar veerkracht

Op mijn pad ben ik veel onbegrip tegengekomen. Onbegrip van mijzelf richting mijn lichaam dat maar niet deed wat ik wilde. Onbegrip van mijn directe omgeving en familie over het feit dat er niets te zien was. Onbegrip over het feit dat ik ondanks mijn pijn en beperkingen mijn ambities niet wilde inperken. Onbegrip in de maatschappij omdat ik van hun belastingcenten zou leven. Ik kreeg regelmatig te horen dat ik het beter kon opgeven omdat het toch niet zou lukken of zonde zou zijn van de tijd. Ik kon beter in de Wajong blijven. Dat was makkelijker. En ja…. wellicht was dat ook makkelijker geweest, maar dat was niet wat ik wilde. Ik was niet van plan om met mijn HBO-opleiding achter de geraniums te verdwijnen. Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Dit had ook zijn nadelen. Ik werd een ster in het negeren van mijn lichaam. Ik vond dat ik harder en beter moest werken dan anderen om aan te tonen dat ik wel degelijk mijn ambities waar kon maken. Pas veel later kwam ik erachter dat dit helemaal niet nodig is. Zoals Carl Rogers dat zo mooi zei “We cannot change, we cannot move away from what we are until we thoroughly accept what we are. Then change seems to come about almost unnoticed”. Simpel vertaald: “Pas zodra je jezelf en je situatie accepteert zoals deze is, zal de verandering als vanzelf komen”. Toen ik eindelijk mijn situatie erkende kon ik mijn energie focussen op de dingen die ik belangrijk vond en waar ik energie van kreeg.

Mijn achtergrond

Na mijn HEAO-opleiding International Business and Languages afgerond te hebben ben ik bij ABN AMRO terecht gekomen. Daar heb ik 15 jaar gewerkt in commerciële, bestuurlijke (OR) en servicegerichte functies. Tijdens mijn HBO-opleiding kwam ik al met coaching in aanraking. In het laatste jaar kon je als extra opdracht eerstejaars studenten coachen. Ook tijdens mijn carrière bij ABN AMRO hield ik mij met coachen bezig. In 2017 ben ik bij het Europees Instituut – de Baak begonnen met de twee jarige opleiding tot Master Coach. Sinds november 2019 mag ik mij ook Personal Power Plus Expert noemen. 

Waarom With You Coaching opgezet?

Ik had vaak het gevoel dat ik harder en beter moest werken dan mijn collega’s. Vooral toen ik nog maar kort bij de bank werkte. Signalen van mijn lichaam negeerde ik en dat zorgde voor de nodige “crash en burn” situaties. Door op een gegeven moment te erkennen dat de CRPS nu eenmaal bij mij hoort (en niet weggaat) ben ik anders gaan leven. Ik ben mijn dag gaan vullen met zaken die mij energie geven waardoor ik aan het eind energie overhield om nog leuke dingen te doen. Tijdens mijn opleiding tot professioneel coach ben ik dit verder gaan versterken en heb ik de knoop doorgehakt om voor mijzelf te gaan beginnen. Ik heb vaak gedacht “had ik dit maar eerder ontdekt”. Ik heb geleerd dat je ook ambities mag hebben en dat je deze ook met een beperking nog steeds uit kunt laten komen. Ik wil nu mijn eigen ervaring inzetten om anderen te helpen.

Mijn blauwdruk

Als Personal Power Expert heb ik ook mijn eigen rapport laten maken. Mijn blauwdruk bestaat uit twee kleurfamilies, te weten de roze (liefde en saamhorigheid) en paars (intuïtie en verbeelding).

Ik werk met name vanuit het element lucht (inspireren en verbinden) en Aarde (vasthouden en houvast bieden). Ook kan ik vanuit Water (schenken) werken. Ik werk minder vanuit het element Vuur (bepalen).

Wil je hier nu meer over weten neem dan contact met mij op.