Wie ben ik?

Ik ben Debby Golverdingen, 41 jaar en woon in Vriezenveen (Overijssel). Hier woon ik samen met mijn man Ed en onze twee katten. 

Voor mij is het leven een zoektocht en vooral een mooie uitdaging geweest. Zo voelde het echter niet hoor. Omdat ik oprechtheid en kwetsbaarheid erg krachtig vind, deel ik graag mijn eigen pad naar veerkracht.

Rond mijn 11e ben ik met gymnastiek uit de ringen gevallen. Na deze val kreeg ik pijn in mijn rechterknie. Door onbekendheid bij mijn huisarts duurde het vier jaar voordat ik de diagnose Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) kreeg. Met de jaren is de CRPS verspreid naar mijn rechter pols, linkervoet/enkel en linker heup. In het begin lukte het mij nog om op krukken te lopen, maar al snel kwam de rolstoel tevoorschijn. Eerst voor lange afstanden en uiteindelijk voor dagelijks gebruik. Ik kan nog kort staan en kleine afstanden lopen.

Mijn pad naar veerkracht

Op mijn pad ben ik veel onbegrip tegengekomen. Onbegrip van mijzelf richting mijn lichaam, dat maar niet deed wat ik wilde. Onbegrip van mijn directe omgeving en familie over het feit dat er niets te zien was. Onbegrip over het feit dat ik ondanks mijn pijn en beperkingen mijn ambities niet wilde inperken. Onbegrip in de maatschappij omdat ik van hun belastingcenten zou leven. Ik kreeg regelmatig te horen dat ik het beter kon opgeven, omdat het toch niet zou lukken of zonde zou zijn van de tijd (en hun belastingcenten). Ik kon beter in de Wajong blijven. Dat was makkelijker. En ja…. wellicht was dat ook makkelijker geweest, maar dat was niet wat ik wilde.

Ik was niet van plan om met mijn HBO-opleiding achter de geraniums te verdwijnen. Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben. Dat harde werken van mij kende ook zijn nadelen. Ik werd een ster in het negeren van mijn lichaam. Ik vond dat ik harder en beter moest werken dan anderen om aan te tonen dat ik wel degelijk mijn ambities waar kon maken. Pas veel later kwam ik erachter dat dit helemaal niet nodig is. Zoals Carl Rogers dat zo mooi zei “We cannot change, we cannot move away from what we are until we thoroughly accept what we are. Then change seems to come about almost unnoticed”. Simpel vertaald: “Pas zodra je jezelf en je situatie accepteert zoals deze is, zal de verandering als vanzelf komen”.

Toen ik eindelijk mijn situatie erkende kon ik mijn energie focussen op de dingen die ik belangrijk vond en waar ik energie van kreeg.

Mijn achtergrond

Na mijn HBO-opleiding International Business and Languages ben ik bij ABN AMRO terechtgekomen. Daar heb ik 15 jaar gewerkt in commerciële, bestuurlijke (OR) en servicegerichte functies. Tijdens mijn HBO-opleiding kwam ik al met coaching in aanraking. In het laatste jaar kon je als extra opdracht eerstejaars studenten coachen. Ook tijdens mijn carrière bij ABN AMRO hield ik mij met coachen bezig.

In 2017 ben ik bij het Europees Instituut – de Baak begonnen met de twee jarige opleiding tot Master Coach.

Na mijn master coach opleiding ben ik niet stil blijven zitten. Sinds november 2019 mag ik mij ik mij Persoonlijke Kracht coach noemen. Ook ben ik actief als lifestyle coach bij Personal Body Plan en heb ik een certificeringstraject afgerond om mijn ervaringsdeskundigheid in te kunnen zetten. 

Waarom With You Coaching opgezet?

Ik had vaak het gevoel dat ik harder en beter moest werken dan mijn collega’s. Vooral toen ik nog maar kort bij de bank werkte. Signalen van mijn lichaam negeerde ik en dat zorgde voor de nodige “crash en burn” situaties. Door op een gegeven moment te erkennen dat de chronische pijn en vermoeidheid nu eenmaal bij mij hoort (en niet weggaat) ben ik anders gaan leven. Ik ben mijn dag gaan vullen met zaken die mij energie geven waardoor ik aan het eind energie overhield om nog leuke dingen te doen. Tijdens mijn opleiding tot professioneel coach ben ik dit verder gaan versterken en heb ik de knoop doorgehakt om voor mijzelf te gaan beginnen. Ik heb vaak gedacht “had ik dit maar eerder ontdekt”. Ik heb geleerd dat je ook ambities (groot en klein) mag hebben en dat je deze ook met een beperking nog steeds uit kunt laten komen. Ik wil nu mijn eigen ervaring inzetten om anderen te helpen.

Hoe werk ik?

Ik maak gebruik van de Persoonlijke Kracht methodiek. Via deze methodiek leer je snel hoe jij de dingen moeiteloos doet en wat voor jou belangrijk is in het leven. Dit geeft ook inzichten in vragen als:

  • Waarom ga ik steeds over mijn grenzen heen?
  • Waarom kan ik geen nee zeggen
  • Waarom ben ik aan het eind van mijn dag zo moe?

De antwoorden op deze vragen komen vaak vanuit je persoonlijkheid. Het kan zijn dat je relaties erg belangrijk vindt en graag anderen wilt helpen. Dit zijn hele mooie en sterke kwaliteiten, maar wanneer je hierin doorschiet schrijf jij jezelf weg om de ander te kunnen helpen. Dit heeft invloed op jouw energie en pijn. 

Kortom….. via deze methodiek krijg je inzicht in jou eigen persoonlijkheid, jouw gedrag en kun je dit inzetten om weer te gaan leven in plaats van overleven.